Dakgoot verstopt? De oorzaak en de oplossing!

Dakgoot verstopt: tips en hulp bij het ontstoppen

Dakgoot is verstopt:

Heeft u zich recent gerealiseerd dat uw dakgoot verstopt zit? Dit gebeurt vaak in of na de herfst. U moet in ieder geval actie ondernemen, het probleem negeren maakt het alleen maar erger. Dit komt omdat het geen dat de verstopping veroorzaakt niet vanzelf weg kan gaan maar alleen maar dieper kan komen te zitten.

dakgoot verstopt

Het water mag niet op het dak van uw huis of in de regenpijp blijven staan. Als u dit artikel leest, vindt u meer informatie over de redenen waarom uw goot verstopt kan zijn, welke problemen dit kan veroorzaken voor uw huis en hoe u het kunt repareren.

Bel: 06-82629293

Tekenen van een verstopte dakgoot:

Hoe weet je dat je goot verstopt is? Om het probleem dat je met je regengoot kunt hebben te identificeren, moet je misschien wachten tot het juiste moment komt. Het zal zijn wanneer het regent of nadat het zwaar heeft geregend. Als het echter maar een beetje heeft geregend en je goot begint net verstopt te raken, kun je je dat misschien niet zo gemakkelijk zien. Dit komt omdat het water nog steeds door de riolering zal stromen. Als dit gebeurt en je hebt niet gezien dat je dakgoot verstopt is krijg je bij zware regenval wellicht een probleem. Dit komt omdat het het grootste deel van het water uit de goot en op de muren van uw huis zal gieten. Het kan ook gebeuren dat u merkt dat aan het einde van de regenpijp water staat nadat het geregend heeft. Dit betekent dat de drains verstopt zitten. In ieder geval moet u proberen uw verstopte goot zo snel mogelijk op te lossen om andere problemen met uw huis in de toekomst te voorkomen. Uiteindelijk is een werkende goot het belangrijkste Samenvattend, de tekenen van een verstopte goot zijn:

 • Lekt vanaf de zijkanten op het dak.
 • Lekt uit de afdichting van de goten.
 • Overlopen in geval van hevige regen.
 • Staand water aan het eind van de regenpijp.
 • Muggen verzameld waar het water een tijdje niet wordt gedraineerd.

Dakgoot verstopt regen:

De belangrijkste reden voor het hebben van een goot is om je huis te beschermen tegen de regen. Als het regent, wordt water van het dak opgevangen en door de regenpijp naar de hoofdriolen van de stad gebracht, of ergens in het bos. Als je geen goot hebt, zal het regenwater het hele huis doorkruisen. Het eerste dat je zou merken, zou zijn dat er op de binnenkant van de muren schimmel zit en dat deze muren helemaal nat zijn. De ramen zouden beschadigd raken en hun isolatie verliezen. Ten slotte wordt het water overal rondom uw huis verzameld en beschadigt het de fundering van uw huis. Daarom is het, hebben van een verstopte goot, erger dan helemaal geen goot hebben. Dit komt omdat al het water dan tijdens een regenachtige dag op één plek wordt verzameld en alle mogelijke dingen veroorzaakt die mis zouden kunnen gaan als je geen goot hebt. Bovendien maakt het de situatie zelfs erger dan je had verwacht.

Verstopte goten winter:

Wanneer is de tijd rond het jaar dat de dakgoten verstopt raken? Het meest voorkomende seizoen voor verstopping van de dakgoten is de winter. Dit komt omdat het in dat seizoen meestal regent en er dagelijks slechte weersomstandigheden zijn. Dit betekent echter niet dat toen de verstopping plaatsvond. De meest voorkomende reden waarom uw dakgoot verstopt raakt, is in het najaar. Dit is het moment waarop de meeste bladeren van de bomen vallen. Ook kunnen in het winterseizoen erg lage temperaturen zijn. Het is mogelijk dat bij temperaturen onder nul uw goot verstopt raakt. In dit geval is de oorzaak dat de bladeren en het vuil worden bevroren en ervoor zorgen dat uw goot verstopt raakt. Daarom kunt u stalactieten zien ontstaan ​​uit mogelijke gebieden waar de goot kan lekken. Een andere reden is dat de isolatie van de goot minder goed werkt vanwege meerdere verstoppingen in het verleden in dat gebied.

Verstopte dakgoten en lekken:

De gebruikelijke manier om een ​​mogelijk verstopte goot te identificeren, is door een lek te zien. Het lekken zal uit de leidingen van uw dakgootsysteem komen. U kunt merken dat er lekken op de leidingen op het dak of uw regenpijp. In elk geval is dit een teken van een bepaald probleem door verstopping. U zult merken dat regenwater van die bepaalde plekken druppelt. Dit komt omdat het eerder overdag heeft geregend en het water niet door de riolering kon. Door het water dat nog steeds in de leidingen staat, zult u merken dat het druipt. Het begint misschien net te stapelen, dus het heeft misschien niet al te veel moeite nodig om het te ontstoppen. Het enige dat je hoeft te doen is een ladder pakken en mogelijke bladeren of wat er dam ook in zit verwijderen. Door het voor een langere tijd te negeren, zal het niet beter worden. Het verstoppingsprobleem wordt alleen maar erger en het kan overlopen als het flink zal regenen. Als u echter een lek in de regenpijp opmerkt, betekent dit dat het probleem dat u ondervindt veel slechter is dan u had verwacht. Dit komt omdat het niet gemakkelijk is om het verstoppingsprobleem in de regenpijp te bereiken, tenzij je speciaal gereedschap hebt.

Verstopte dakgoot en muggen:

Er is niets goeds aan het hebben van muggen verzameld in een bepaalde plek rondom uw huis. Dit komt omdat muggen snel vermenigvuldigd worden en ze dragen veel ziekten rond. Hun favoriete plaatsen om te wonen zijn natte en warme omgevingen. Daarom kunt u tijdens de lente en zomer muggen op een bepaald gedeelte van uw gootsysteem opmerken. Echter, de muggen verzamelen zich daar alleen omdat er al een tijdje een verstopping is. Je hebt misschien geen problemen opgemerkt, maar je zag de muggen rondvliegen. Om ze kwijt te raken, hoef je ze niet te bespuiten om ze te doden. Het enige dat u hoeft te doen, is het gebied daar schoonmaken. De bladeren die nat zijn en een lange tijd geweekt zijn, zijn een natuurlijke biologische voeding voor hen. Om deze reden, als je er eenmaal van af bent, zal er geen reden zijn om te blijven. Ze zullen moeten verhuizen om voedsel op een andere plaats te vinden.

Verstopte afvoerput:

Als u een verstopte put heeft, merkt u mogelijk stilstaand water bij de afvoerpijp. Het stilstaande water bevindt zich aan het einde van de regenpijp, voordat het in de put komt. De put neemt al het regenwater uit de goot op en leidt het naar de riolen of ergens buiten het huis. Als dit gebeurt, zul je geïrriteerd raken elke keer dat je daar doorheen loopt en in al dit water stapt, maar het kan lekken in je kelder veroorzaken. Je zult merken dat de muren nat worden, de kelder wordt beschimmeld. Bovendien kan het een probleem vormen met het fondament van je huis als het te lang genegeerd wordt. In dit geval is het enige dat u hoeft te doen een ontstoppingsslang te gebruiken en deze in het gat te steken. Mogelijk moet je er een huren bij een doe het zelf zaak als je die niet zo lang hebt. Je zult alles eruit kunnen halen dat mogelijk een verstoppingsprobleem veroorzaakt. Als dit klaar is, is uw put en afvoerleiding vrij en kan het water gemakkelijk doorstromen.

Goot verstopt met ijs:

Is het mogelijk om uw goot verstopt te laten raken met ijs? Nou, het is mogelijk, maar niet alleen vanwege het ijs. Onder vrieskou wordt het water in uw goot ijs. Om te zorgen dat het ijs een verstopping veroorzaakt, moet er een gevaar zijn. Het gevaar kan zijn dat er bladeren of vuil in de goot zitten. Met het ijs dat rondom de bladeren wordt gevormd, hebt u een verstoppingsprobleem. Omdat het gewoon bevroren water is waar we het hier over hebben, hoeft u zich geen zorgen te maken over lekken op het dak. Dit is de reden dat wanneer het zal regenen, het ijs zal worden gesmolten uit de goot op het dak. U kunt echter een beetje helpen bij het aftappen door kokend water naar de regenpijpbasis van de dakgoten te gieten. Anders kan het enige tijd in dat gebied duren voordat het ijs is gesmolten en al het water uit de regen eruit halen.

Goot verstopt met bladeren:

Om je dakgoot verstopt te hebben met bladeren is de meest voorkomende reden. Tijdens de herfst vallen de bladeren van de bomen om in de lente opnieuw te groeien. Die grote hoeveelheid bladeren, met een beetje hulp van de wind, zullen op je dak belanden. Ze zullen een gevaar vormen in je dakgoot en er zullen zoveel verzameld worden als ze er in passen. Ze worden meestal verzameld, is een enkele plek, waar de ene op de andere drukt. Daarom kunt u uw dakgoot binnen een dag verstopt zien raken. Daarna zullen ze, met de hulp van de regen, aan elkaar blijven kleven en zullen ze een ernstig verstoppingsprobleem veroorzaken. Als het echter dagelijks regent, worden de bladeren naar de regenpijp verplaatst en wordt er een verstopping aan de basis of binnenkant veroorzaakt. Het zal niet zo gemakkelijk zijn om te verhelpen omdat u het dak op moet. Om die reden wordt het aanbevolen om de bladeren vrij vaak uit de goot te laten halen. Op deze manier hoeft u niet veel moeite te doen wanneer een ernstig verstoppingsprobleem optreedt.

Goot verstopt met dennennaalden:

Denk je dat het mogelijk is om je dakgoot te verstoppen met dennennaalden? Als je ze ziet, denk je dat ze te dun zijn en het is onmogelijk dat ze een verstoppingsprobleem veroorzaken. Welnu, het is inderdaad onmogelijk dat slechts enkele van hen een verstoppingsprobleem veroorzaken. Het zijn echter nooit een paar dennennaalden in uw dakgoot, vooral als u veel dennenbomen rondom uw huis hebt. Als je dennennaalden in de goot hebt verzameld, heb je een langzamere waterafvoerstroom. Maar dit is niet het belangrijkste probleem bij verstoppingen. Als ze eenmaal in de regenpijp zitten, werken ze als een natuurlijke naaldhek. Als dit gebeurt, zullen de bladeren en bloemen van de bomen die onder normale omstandigheden geen enkel probleem zouden veroorzaken, nu daar vast komen te zitten. Ze zullen zich snel ophopen en veroorzaken een erg groot verstoppingsprobleem. Bovendien zal het erg moeilijk zijn om de gootbuis te ontstoppen, omdat alles aan elkaar zal kleven. Daarom moet je misschien een behoorlijke inspanning doen om de pijp te ontstoppen.

Verstopte dakgootproblemen:

Dus je hebt een verstopte goot en je negeert het een tijdje. Je denkt bij jezelf, wat kan er mis gaan met een beetje water dat op een paar verschillende plaatsen druppelt. Nou, je mag er nog eens over nadenken, tenzij je problemen in je huis wilt hebben die niet gemakkelijk of goedkoop zijn om te repareren. De problemen die door een verstopte goot bij je huis zullen opduiken, zijn behoorlijk ingewikkeld. Het kan zijn dat u vrij veel geld en tijd zal moeten uitgeven om deze problemen te laten herstellen. Een van de meest voorkomende problemen is dat de wand wordt doorweekt. als dit gebeurt, zal schimmel verschijnen op de muren. Om het vervolgens te laten repareren, moet je misschien speciale chemicaliën gebruiken om de schimmel te doden en daarna de muur opnieuw laten schilderen. Echter, tenzij het probleem met uw verstopte goot is verholpen, zult u al snel opnieuw problemen met schimmel ondervinden. Samenvattend, de problemen die u in uw huis kunt hebben vanwege uw verstopte goot zijn:

 • Probleem met de muren.
 • Problemen met het dak.
 • Problemen in de kelder.
 • Problemen met de stichting bij u thuis.

Gootafvoerpijp is verstopt:

Zit uw goot verstopt? Dit is een probleem dat van binnenuit moet worden opgelost. Hoe weet je waar de gootpijp eigenlijk verstopt zit? Soms is het moeilijk om de exacte locatie van de verstopping te bepalen. Ook kan het zijn dat meer dan één plaats verstopt is. Het gebied waar het het meest lekt, is meestal waar de verstopping is. Door deze verstopping te verhelpen hoeft u echter nog niet van de verstopping af te zijn. Er kan nog een verstopping zijn die u nog niet heeft opgemerkt. Om dit te voorkomen, is het een goede zaak om ervoor te zorgen dat de hele afvoerpijp is leeggemaakt. Op deze manier hoeft u zich de komende weken geen zorgen te maken over een probleem met verstopping.

Verstopte dakgoot loopt over:

Waarom lopen de dakgoten over als het regent? Dit is een teken dat de dakgoten verstopt zijn en het water niet in de afvoer kan komen. Als dit gebeurt, zul je een overstroming krijgen wanneer het hard regent. In dit geval moet u direct de goot schoonmaken. Het maakt niet uit of de overstroming voor de drempel staat of aan het uiteinde van de goot. Dit is om andere problemen in de toekomst te voorkomen die kunnen worden veroorzaakt door overlopen. U kunt dat eenvoudig doen door de bladeren of wat de verstopping dan ook veroorzaakt te verwijderen. Een ander gebied waar u een overstroming kunt zien, is bij de regenpijpbasis van de dakgoot. Als je onderaan een speciaal filter hebt en je merkt dat er water uitkomt, betekent dit dat het waarschijnlijk is opgevuld met bladeren, bloemen en stukken hout. Je kunt het eenvoudig verwijderen door al die dingen weg te halen die verstoppingen veroorzaken.

Verstopte dakgoten veroorzaken dak lekkage:

Is het mogelijk dat er water lekt van het dak in uw huis dat kan worden veroorzaakt door de verstopte dakgoten? Wel, wat je moet onthouden is dat het regenwater ergens naartoe moet. Als u echter de goten verstopt hebt, zal het water in het dak en de muren gaat zitten. Als je een lange tijd een verstopte goot hebt en je negeert het, wordt het probleem dat je in de toekomst zult krijgen alleen maar groter. Als je een lekkend dak hebt vanwege verstopte dakgoten, kun je zelfs het hele dak moeten laten repareren. Het is het dus echt niet waard om het oplossen van de verstopte dakgoot uit te stellen. Je betaalt de prijs voor een besparing van een paar minuten, dus, om dat te voorkomen, neem een ​​ladder, ga het dak op en maak de dakgoot schoon.

Verstopte goten kelderwater:

Nog een groot probleem waarmee u geconfronteerd kunt worden als u een verstopte dakgoot heeft, is water in uw kelder. U staat er misschien niet bij stil dat het water aan de achterkant van je huis overloopt. Misschien kom je daar niet zo vaak. Maar naar verloop van tijd zult u merken dat de muren in de kelder nat en vochtig zijn. Omdat er maar een beperkte luchttoevoer is zal dit grote problemen opleveren. U moet daarom zodra u dit opmerkt actie ondernemen. U moet nu controleren waar het water vandaan komt, dit zal bij zeker van een verstopte goot zijn. Dit kun je zien door lekkend water en aan de grond waar de fundering wordt aangetast. Ook de regenpijp is vaak schuldig aan dit probleem, met een beetje geluk zit hier de verstopping echter helemaal onderaan en is deze makkelijk op te lossen. Deze kan echter ook onder de grond zitten wat het dan weer lastiger maakt.

Gootafvoer verstopt onder de grond:

Zoals eerder vermeld, kan een verstopping van de regenpijp een zeer ernstig probleem in uw kelder veroorzaken. De goten ontwikkeld naar aanleiding van mensen die de eerder genoemde problemen hebben ervaren. Na vele jaren van onderzoek, hebben ze de beste oplossingen bedacht. Al het water moet worden verzameld en weggeleid worden van uw huis.

Verstopte regenpijp:

Wanneer heb je voor het laatst je regenpijp gecontroleerd? De regenpijp zal minder snel verstopt raken omdat deze 90 graden naar beneden gaat vanaf de grond. Daarom is het gebruikelijker dat deze aan de bodem verstopt raakt in plaats van boven aan. Om te voorkomen dat de regenpijp de hele tijd verstopt raakt door bladeren die daar naar binnen gaan, is het gat niet helemaal aan het einde. Het is ongeveer vijf centimeter voor het einde van het gat van de regenpijp. Als dit plaatsvindt, voorkomt dit dat zoveel bladeren de buis verlaten. Ze worden direct na het gat verzameld, zodat het gemakkelijker wordt om te worden verwijderd. Als uw regenpijp in het midden is verstopt, hebt u mogelijk een slang nodig om alles naar buiten te trekken. Als je ze gaat pushen, is de kans groter dat ze erger worden en dat je ze er niet kunt uithalen. Dus, als je geen hoogtevrees hebt, ga dan bovenaan de regenpijp staan en verwijder alles wat erin zit.

Gootafvoer naar straat verstopt:

Hoe weet je dat de afvoer naar de straat verstopt is? Dit kan zijn omdat u mogelijk stilstaand water onderaan de regenpijp ziet. Het veroorzaakt problemen in uw kelder en aan het fundament van uw huis. Dit komt omdat het daar vrij lang zal blijven staan. Wat je moet doen is dit probleem oplossen. Het probleem zit in de pijp die naar de straat gaat en wordt een filterput genoemd. De afvoer is misschien niet zo kort, dus je hebt misschien een behoorlijk lange slang nodig om het te ontstoppen. U kunt één slang voor professioneel gebruik vinden om te huren bij uw plaatselijke sanitair winkel. Wat je moet doen, is het van één kant invoegen en alles verwijderen wat erin zit. Verwacht echter niet dat dit een eenvoudige klus voor u zal zijn. Dit komt omdat er heel wat dingen in zitten die dit probleem hebben veroorzaakt en ze kunnen aan elkaar vastzitten. Als u niet in staat bent om een ​​geschikt hulpmiddel te vinden om het werk te doen of als u geen tijd hebt om het te doen, moet u een professional inhuren. U hoeft niet te zoeken naar speciale gootinstallatiediensten om deze klus te klaren. Het inhuren van een normale loodgieter zal voldoende zijn om het probleemloos voor u te laten verhelpen.

Dakgootbeschermers zijn verstopt:

Een manier om verstoppingen op de goot te voorkomen, is door ze te laten afdekken met gootbeschermers. De gootbeschermingen zijn speciale deksels die de bovenkant van de goot afdekken om zo minder bladeren in uw goten te laten lopen. Niet elk ontwerp van de dakgootbeveiliging biedt echter de beste bescherming. Sommigen van hen hebben hele kleine gaatjes waar het regenwater doorheen kan gaan met een effect dat met slechts een paar bladeren verstopt raakt. anderen hebben grotere gaten, waardoor de kleinere bladeren kunnen passeren. In elk geval moet u uw dakgootbeschermers ontstoppen. Dus, afhankelijk van het type beveiliging dat je hebt, kan het zijn dat je andere inspanningen nodig hebt om ze te ontstoppen. Om ze met de kleine gaatjes te ontstoppen, moet je het oppervlak vanaf de bovenkant van de gaten vegen. Het is zeker veel gemakkelijker om ze te reinigen dan de goot zelf te reinigen. Als uw goot echter verstopt is en uw bewakers grotere gaten hebben, moet u deze mogelijk vervangen. Door ze op te tillen, bereik je de onderkant van de goot en los  je het verstoppingsprobleem op. Zodra de goot mooi en schoon is, plaats je de bewakers terug op hun plaats bovenaan de goot.

Verstopte goten fundering:

Welk probleem aan de fundering kan worden veroorzaakt door uw verstopte goot? Het is waarschijnlijk nooit in je hoofd opgekomen dat er iets heel erg mis kan gaan met je huis vanwege de verstopte goot. Voordat je je dat gaat afvragen, kun je een klein experiment proberen. Plaats een stok in de grond en giet langzaam water op dezelfde plek langs die stok. Wat zal er gebeuren als je dat gaat doen? Het water zal langs de stok naar de zijkant lopen. Nou, stel je huis voor in de situatie van de stok. Natuurlijk zijn er op dit moment extreme situaties waarbij de goot in jaren niet is schoongemaakt en de hele tijd genegeerd. Ook heb je in de tussentijd misschien verschillende problemen, zoals natte muren, een lekkend dak en een vochtige kelder voordat je daadwerkelijk een ernstig probleem krijgt met je fundament. Hoe dan ook, je moet voorkomen dat die problemen zich voordoen, nietwaar? Dus, negeer geen lekken en water dat overloopt, los het op, voordat het te laat is.

Verstopte goten water in huis:

Is het mogelijk om water in uw huis te krijgen vanwege verstopte dakgoten? Het hangt altijd af van hoe lang je je dakgoten verstopt hebt. Omdat de goot is verstopt, lekt er water en zal het langzaam door uw muren gaan waardoor ze nat worden. Als u echter onlangs goten hebt geïnstalleerd, betekent dit dat er iets niet klopt met uw dak. Dit is iets dat gecontroleerd moet worden en dat mogelijk een lek in uw huis veroorzaakt. Als een probleem met uw dak echter niet aan de orde is, moet u uw dakgoot controleren. Het is mogelijk dat de goot daar verstopt raakt. U merkt misschien dat de wanden waar de goten verstopt zijn doorweekt zijn. Door de warmte in het huis condenseert dit water en druppelt het aan de muur. Daarom, wanneer u geconfronteerd wordt met een verstoppingsprobleem met de goot, is het eerste gebied dat wordt getroffen:

 • Het dak waar de verstopte goot zich bevindt.
 • De muren direct onder de verstopte goot.
 • Het gebied in uw kelder dat dichter bij het oppervlak ligt en precies onder het gebied van de verstopte goot ligt.

Verstopte dakgoten en beschadiging aan het dak:

Heb je ooit gedacht dat een verstopte goot beschadigd kan zijn en tegelijkertijd je dak kan beschadigen? Wat je moet onthouden, is dat de delen van de goot tijdens de installatie op elkaar zijn gemonteerd, tussen de delen in wordt siliconenkit gebruikt om de verbinding te isoleren. Na een paar jaar blootstelling aan zonlicht en verschillende weersomstandigheden, zal het echter gaan verweren en lekken. De bladeren die dan ook in de verbinding kunnen komen, zullen de dakgoot helpen om een ​​lek te veroorzaken met als gevolg schade aan uw dak. Wat u in dit geval moet doen, is de beschadigde goot repareren. Dit is iets waarbij je hulp nodig hebt. De goot moet heel goed worden schoongemaakt en dit moet op een zonnige dag worden gedaan. De goot moet worden losgemaakt en de oude siliconen moet goed worden verwijdert met een mes. Dan moet je nieuwe siliconen aanbrengen en de twee delen aan elkaar verbinden. Als je er niet zeker van bent dat je dit goed kunt does, is het inhuren van een professional misschien wel de beste optie.

Verstopte goot schade:

Het hebben van een verstopte goot kan de regenpijp zelf beschadigen. Keer op keer, met verstoppingen die lange tijd plaatsvonden, kan de dakgoot blijvend beschadigen. Het kan na verloop van tijd roestig of versleten zijn. Als dit gebeurt, zult u voor dezelfde problemen komen te staan, net zoals een verstopte goot. Het water lekt langs de zijkanten van de regenpijp en zal de afvoer in uw huis niet meenemen om naar de straat te gaan. In plaats daarvan zul je elke keer als het regent een kleine vijver hebben. Wat u op dat moment moet doen, is de regenpijp volledig vervangen. Een klein stukje repareren zal niet echt logisch zijn als de goot die je hebt oud is. Om een ​​klein onderdeel te vervangen, moet je ook een identiek exemplaar vinden dat past. Daarom hebben de regenpijpen een standaardlengte. Immers, te veel aansluitingen op de buis is niet altijd de beste optie. Het kan zelfs meer problemen veroorzaken dan degene die u verwachtte.

Verstopte dakgootoplossingen:

Als je een verstopte goot hebt, betekent dit dat je deze moet schoonmaken. In de meeste gevallen is dit voor niemand iets ingewikkelds. Het hangt altijd af wanneer de laatste keer was dat jij of iemand anders de goot heeft schoongemaakt. Als dit werk al een hele tijd niet is gedaan, betekent dit dat je misschien veel vieze dingen van de bomen zult vinden die erin zitten. Je kunt zelfs plastic zakken vinden die door de wind zijn weggeblazen en in je goot zijn terecht gekomen. Als je de goot een paar maanden niet hebt schoongemaakt, wees dan niet verrast als je zelfs een dood dier daar zult vinden. Dat zijn erg zeldzame gevallen, maar ze kunnen je overkomen dus weet wat je kunt verwachten. Het enige moeilijke deel van de klus dat fout kan gaan, is echter wanneer je de ladder gaat gebruiken. Dus, als je niet bang bent voor hoogtes, dan zal dit een fluitje van een cent voor je zijn. Dus, hier zijn enkele oplossingen voor je wanneer je je dakgoot verstopt raakt:

 • Gebruik een tuinslang met enige druk om het spul te verplaatsen.
 • Gebruik je handen om de bladeren en alles te verzamelen.

Maak een verstopte gootafvoerpijp leeg:

Net zoals eerder vermeld, zijn er twee manieren om je dakgoot te ontstoppen. Om het te ontstoppen, moet je de goot schoonmaken, anders krijg je hetzelfde probleem weer opnieuw. En wat ga je doen met alle bladeren die in de goot op het dak zitten? Het beste wat u kunt doen is alle bladeren verzamelen en samen met uw tuinafval weggooien. Tenzij je natuurlijk wat andere rotzooi vindt. Dus, om je verstopte dakgoot te repareren, pak je een ladder zodat je het dak kunt bereiken. Als je dat hebt gedaan, zorg er dan voor dat je alle bladeren en stukken mos in een mand of een zak verzamelt. Het heeft geen zin om ze naar beneden te duwen omdat je er alleen in slaagt om een ​​verstopping te maken op een andere plek. Waar u op moet letten, is dat de ladder op de juiste manier op de grond is geplaatst en niet beweegt. Anders kan er een ongeluk met serieuze gevolgen plaatsvinden. Er is ook een andere manier, door een ​​tuinslang of hogedrukreiniger te gebruiken om de bladeren uit de goot te reinigen heb je een groter bereik en werk je wat sneller. Door het vuil allemaal een kant op te spuiten kun je dit later gemakkelijk van daaruit verzamelen.

Maak een verstopte dakgoot schoon:

Als u een schoongemaakte gootafvoer heeft, wil dit nog niet zeggen dat uw regenpijp er goed uitziet. Om verstoppingsproblemen te voorkomen, bevindt het gat van de regenpijp zich niet direct aan het eindgedeelte. Als de blaadjes af andere spullen de ruimte heeft opgevuld, hebben ze echter geen andere mogelijkheid dan de regenpijp in te gaan. Omdat het gebied waar de aansluiting van de regenpijp iets smaller is, is de kans groter dat deze verstopt raakt. Het bereiken van dat gebied met je blote handen is niet iets dat je zou moeten proberen. De beste en meest effectieve manier om dit te doen is door een ontstoppingsslang in de regenpijp te plaatsen. Je kunt er dan alles uit trekken dat waarschijnlijk een verstopping veroorzaakt. Als u echter geen ontstoppingsslang bij u heeft, kunt u een tuinslang gebruiken. Je kunt het als een waterpomp gebruiken om alles uit de regenpijp te halen. Zorg ervoor dat je op het moment dat je het filter hebt aangebracht alles hebt verzameld zodat je ze kunt inpakken en ze kunt weggooien. Als je dat niet doet, krijg je mogelijk een probleem met je filter put. Het verstopt raken van de filter put zal niet zo gemakkelijk worden verholpen als het hebben van de verstopte regenpijp.

Gootverstopping verwijderaar

Als je hoogtevrees hebt en je hebt een verstopte goot, moet je misschien een dienst bellen om het voor je schoon te maken. Als uw regenpijp echter verstopt is en u wilt ontstoppen, is er een speciale slang voor het verwijderen van verstoppingen in de regenpijp. Dit is een speciale TMR-rotatielijn die uw probleem zal helpen oplossen. Met deze lijn kunt u hem op uw elektrische boormachine aansluiten en verlengt hij zich zo lang als u wilt in de buis. Wat u moet doen om de verstopping in uw regenpijp te verwijderen, plaatst u het aanwijsgedeelte in de opening vanaf de onderkant van de regenpijp. Daarom hoef je geen ladder te gebruiken om bovenaan te komen. Verbind de andere kant met de boor en druk op de trekker. Zorg ervoor dat je begint door de rotatiesnelheid van de boor zo laag mogelijk te houden. Op deze manier kunt u het bedienen en de verstoppingen effectief verwijderen. De verstopping is opgelost zodra er water met de bladeren naar buiten wordt gegoten.

Dakgoot blijft verstoppen:

Als je zelfs nadat je de verstopping in je goot hebt verholpen, nog steeds verstoppingsproblemen hebt, betekent dit dat er iets niet klopt. In de meeste gevallen heeft dit niets met jou te maken. Dit is alleen de schuld van het weer en de omgeving dat uw huis is. Een ander probleem kan zijn dat de dakgoten die u hebt te smal zijn en gemakkelijk verstopt kunnen raken. Met andere woorden, de belangrijkste redenen waarom uw dakgoot blijft verstoppen zijn:

 • Het is midden tot het einde van de herfst. In deze tijd van het jaar verliezen de meeste bomen om hun bladeren. Doordat er veel bladeren van de bomen vallen en niet allemaal tegelijk, zul je heel vaak problemen met je goot krijgen. Er kan een zaak zijn waarbij je de goot in de ochtend hebt opgeruimd en de volgende dag weer verstopt zit. Daarom is dit niets waar je je zorgen over hoeft te maken. Het is maar net hoe de natuur op het moment werkt om je leven een beetje moeilijker te maken.
 • De gootbuizen op uw dak zijn te smal. Je hebt ze misschien goedkoper aan willen schaffen of je hebt geen rekening gehouden met zware regenbuien. Hierdoor hebt u een kleinere goot voor de grootte van uw dak. Daarom heeft u, zelfs na het kleinste vuiltje in de goot, een verstoppingsprobleem.

Regengootverstopping voorkomen:

Er zijn altijd manieren om te voorkomen dat uw dakgootsysteem verstopt raakt. Dit betekent echter niet dat u nooit een verstoppingsprobleem zult hebben met uw dakgootsysteem. De nieuwste goten zijn speciaal uitgerust met speciaal ontworpen deksels en speciale filters die het grootste deel van de bladeren en alles dat uw goot kan verstoppen verzamelen. Hierdoor is het veel gemakkelijker voor u om uw verstopte goot schoon te maken. Zo kunt u de problemen waarmee u in de toekomst te maken kunt krijgen minimaliseren. Ook is het belangrijkste onderdeel om een ​​mogelijke verstopping in de toekomst te voorkomen, ze te onderhouden. Je kunt de goot niet altijd negeren. Met andere woorden, hier zijn een paar tips om te voorkomen dat uw dakgoot verstopt raakt:

 • schaf dakgootbeschermers aan. Dakgootbeschermingen zijn een van de beste dingen die u kunnen helpen een verstoppingsprobleem te voorkomen. Ze bedekken de goot en laten het regenwater in de goot komen terwijl de bladeren weggehouden worden.
 • Zorg voor een speciaal filter aan het einde van de regenpijp. Er komt altijd spul uit de dakgoot in de regenpijp. Om te voorkomen dat je filterput nog meer verstopt raakt, wat erg moeilijk is om te verhelpen, moet je een filter hebben aan het uiteinde van de regenpijp.
 • Houd de goot af en toe in de gaten en houd deze schoon. Zorg dat de goot goed is schoongemaakt voor het najaar en net nadat de bladeren zijn gevallen. Ook kunt u verstoppingsproblemen hebben in de lente vanwege bloeiende bloemen.

Heeft dit artikel uw vragen over uw verstopte goten beantwoord? Als u nog vragen heeft over deze kwestie, neemt u contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Bel: 06-82629293