Een verstopte gootsteen afvoer?

Een verstopte gootsteen afvoer

Er is geen ontkennen aan het feit dat een verstopte wastafel in de badkamer of afvoer voor veel problemen kan zorgen. Ten eerste, het kan je routine verstoren en je komt te laat op je werk. Wat je ook probeert, je kunt geen weg vinden om de blokkade heen en het moet altijd gerepareerd worden. Het sanitair is een van de belangrijkste dingen van het huis en het wordt dagelijks gebruikt. Dit is de reden waarom het zoveel problemen heeft, net als alle andere door mensen gemaakte systemen, het sanitair systeem heeft zijn problemen. Maar als het gaat om verstoppingsproblemen, dan moet dit met zorg worden opgelost.

Bel: 06-28791793

Dit is omdat je geen tijd kunt verspillen als je een verstoppings probleem hebt. Dit is omdat met elke minuut die je verspilt, de problemen erger worden en het je huis kan beschadigen. Als een simpele blokkade uit de hand loopt en het veroorzaakt lekkage dan is het einde zoek. Als resultaat kan het je muren beschadigen en als het begint door te sijpelen en het beschadigt zelfs je meubels. Als je een eenvoudig verstoppingsprobleem tegenkomt kun je ervoor kiezen om het zelf te repareren. Hoe dan ook, als je denkt dat het probleem te moeilijk is dan moet je niet proberen om het zelf te repareren. Het is geen schande om professionele hulp in te roepen  en in de meeste gevallen is het een wijs besluit, dat is wat je ermee moet doen.

Het is heel waarschijnlijk dat je de wastafel elke dag gebruikt als je je voorbereid voor werk of school. Dit betekent dat er een grotere kans is dat er een probleem zal ontstaan met je wastafel of gootsteen. Afvoer problemen kunnen lastig zijn om op te lossen, daarom is het belangrijk om alert te blijven. Het is heel gemakkelijk om een afvoer te laten verstoppen als je dit probleem meteen aanpakt in de vroege fases maakt het repareren een stuk gemakkelijker.

De badkamer is een van de belangrijkste plaatsen in elk huis en als iets verkeerd gaat, kan het veel narigheid bezorgen. Een van de meest voorkomende problemen in een badkamer is een verstopte afvoer van de wastafel, douche, bad of toilet. Er zijn veel dingen die je moet weten over een verstopte afvoer en hier zul je er een aantal van vinden.

Gemakkelijke manieren om een afvoer te ontstoppen

Een verstopte afvoer kan heel problematisch zijn en daarom moet je zeker weten dat je het snel oplost. In sommige gevallen hoef je niet eens een professionele loodgieter te bellen om de afvoer te ontstoppen, omdat je het zelf kunt. Dit is niet iets dat in alle loodgietersbedrijven wordt aanbevolen, maar je kunt een uitzondering maken als het gaat om verklonteringen. Er zijn diverse methoden die je kunt gebruiken om een afvoer te ontstoppen. Dit betekent dat je altijd iets anders kunt proberen als het ene niet werkt. Hieronder kun je wat belangrijke technieken vinden over hoe je een drain kan ontstoppen.

Je zult je wastafel waarschijnlijk elke dag gebruiken, hetgeen betekent dat de afvoer bijzonder intensief wordt gebruikt. Het grootste probleem met afvoeren is als deze minder efficiënt worden met tijd. Hoe voorzichtig je ook bent en hoeveel je de afvoer ook onderhoudt, na een bepaalde periode is het afgelopen, de afvoer zal niet meer werken zoals deze zou moeten werken. In zo’n situatie, is de enige slimme zet om de afvoer te vervangen. Hier zul je een aantal zaken vinden die je moet weten als het gaat om het vervangen van de afvoer van de wastafel of gootsteen.

De eerste methode die je kunt doen is om een oude metale kledinghanger. Een metalen of ijzeren kledinghanger is gemakkelijk om te buigen, daarom is het eerste wat je moet doen deze recht te maken zo goed als je kunt. Neem dan een uiteinde en maak een kleine haak omdat de haak is wat je kunt gebruiken om al de haar en andere rommel eruit te krijgen. Nu, breng het uiteinde met de haak in de afvoer en vis er zoveel uit als je maar kunt. Zorg ervoor dat je de rommel eruit haalt en het niet dieper in de afvoer duwt, dit zorgt uiteraard voor meer problemen.

Als je er zoveel mogelijk uitgevist hebt, giet heet water in de afvoer. Dit zal de afvoer gemakkelijk reinigen.

De volgende stap is de baksoda en azijn methode. Je moet over deze method gehoord hebben omdat het overal op internet staat. Om dit te doen heb je een 1/3 kop met bakzout nodig en dezelfde hoeveelheid azijn. Zodra je deze ingedriënten combineert, zal het meteen gaan bruisen en je wilt niet dat het verspild wordt.  Daarom moet je de mix zo snel mogelijk in de afvoer gieten. De bruisende actie is hetgeen wat helpt om al het haar en de rommel die zich heeft opgehoopt in de afvoer. Zorg ervoor dat je de mix minimaal een uur in de afvoer doet, het is zelfs beter om het een hele nacht te doen. Na deze periode kun je heet water in de afvoer gieten. Een andere techniek is dat je het droge zout in de afvoer doet en dan azijn er overheen gieten, het resultaat is hetzelfde.

Als je een een natte en droge stofzuiger hebt, kun je dit instrument gebruiken om afvoeren te ontblokken. Voordat je iets anders doet, moet je de machine instellen om vloeistof op te zuigen en zorg ervoor dat je de dop erop doet, zodat je rommel in de stofzuigerzak houdt. Houd in gedachten, deze manier is niet de meest gebruikelijke omdat er geen garantie is dat het altijd werkt. In ieder geval, je kunt het proberen omdat het een positief resultaat kan hebben.

De volgende methode is waarschijnlijk de gemakkelijkste om de afvoer te ontstoppen. Alles wat je nodig hebt is kokend water, je kunt water koken in elk product dat je wilt. In een waterkoker, de magnetron, op het fornuis, kook zoveel water als er maar in gaat. Als het water eenmaal kookt, begin langzaam en voorzichtig met het gieten in de afvoer met korte pauzes. Geef het hete water de tijd om zijn werk te doen in elke afgieting. Dit is ongetwijfeld de gemakkelijkste manier om een afvoer te ontstoppen, maar het is alleen effectief als de verklontering klein is. Als deze te agressief wordt, dan wil je andere methoden gebruiken om de afvoer te ontstoppen.

De volgende methode om de afvoer te ontstoppen vraagt van je om een beetje voorzichtig te zijn, omdat je bijtende soda gaat gebruiken, deze is ook bekend als ontstoppingsmiddel. Bijtende soda kan nogal schadelijk zijn en het kan voor chemische verbrandingen zorgen, daarom moet je rubberen handschoenen aan en oogbescherming. Het is erg gemakkelijk om deze te gebruiken, je kunt het bij de plaatselijke kluswinkel kopen, maar wees voorzichtig in het gebruik ermee. Om een afvoer te ontstoppen moet je eerst ¾ koud water in een emmer gieten end an 3 hele mokken met de bijtende soda in het water doen. Mix deze twee stoffen met een houten lepel. De mix zal gaan bruisen en warmte loslaten. Giet de mix in de verstopte afvoer en laat het 20-30 minuten zitten, giet er dan kokend water op. Dit moet de afvoer reinigen, als dit niet gebeurt, herhaal het proces.

Als de blokkade te agressief is en niet loslaat, dan moet je de leiding reinigen in de oude stijl. Ten eerste, zet een emmer onder de zwanenhals onder de wastafel. De emmer zal het water opvangen dat eruit valt. Dan, gebruik een tang om de schroeven los te maken aan de beide uiteinden, dit kan gemakkelijk met de hand. Als de leiding los is, verwijder het en draai het om, dit zorgt ervoor dat je het helemaal kunt ledigen in de emmer. Je moet tevens in de buis vissen om echt alles te verwijderen wat erin zit. Spoel de buis daarna af met water en als alles goed lijkt, dan zet je het systeem weer in elkaar, net zoals je het uit elkaar hebt gehaald.

Dan hebben we de methode die ook slechts een eenvoudig stukje techniek vraagt. Het is bekend als de afvoer slang en het doet feitelijk hetzelfde als de kleerhanger. De afvoer slang is bijzonder flexibel en heeft aan een kant een haak. Alles wat je hoeft te doen is de slang in de afvoer te brengen en net zo lang duwen als je de blokkade bereikt. Als je er bent, zal de afvoerslang zoveel rommel en haar verwijderen als mogelijk is en dan kun je het gemakkelijk verwijderen. Als je zoveel mogelijk hebt verwijderd, laat kokend water stromen in de afvoer om te ontdekken of de blokkade echt weg is. Probeer het proces te herhalen als de klont er nog steeds zit.

Bakzout is ook een handig middel als het gaat om het ontstoppen en het kan gebruikt worden met diverse combinaties. Zout het baksoda kunnen een geweldige combinatie zijn, alles wat je moet doen is he tmixen van een halve kop tafelzout en een halve kop met baksoda. Schenk de mix in de verstopte afvoer en laat het 10-20 minuten zitten. Als deze tijd om is moet je kokend water in de afvoer gieten, dit zorgt voor een chemische reactie die zelfs de hardnekkigste blokkades verwijdert. Dit is ongetwijfels een van de beste methoden die je kunt gebruiken en het zal in vrijwel elke situatie werkzaam zijn.

Als je wastafel verstopt zit, kun je ook afwasmiddel gebruiken om het te ontstoppen. Alles wat je nodig hebt is ¼ mok afwasmiddel in een schaaltje en kook water. Voeg het water toe aan het afwasmiddel en giet het hete water in de afvoer. Daarna, gebruik een ‘plopper’ en hopelijk zal de afvoer ontstoppen. Als deze methode niet werkt doe het opnieuw of probeer een andere manier. Het gebruik van afwasmiddel voor het ontstoppen van een afvoer is een rare keus maar het werkt, daarom gebruiken veel mensen het.

Hoe kun je een verstopte afvoer voorkomen?

Overeenkomstig het oude gezegde, voorkomen is beter dan genezen en dit is ook van toepassing op sanitair problemen. Voorkomen van een verstopte afvoer is per definitie een veel beter idee en daarom moet je ermee doorgaan. De beste manier om dit idee werkelijkheid te maken is om een oog te houden op de toestand ervan. Controleer de afvoer op verklonteringen en problemen om de paar weken omdat dit de manier is om te voorkomen dat er iets ergs gebeurt.

Als je denkt dat je afvoer verstopt raakt, dan kun je een van de bovenstaande manieren om het dan en daar te ontstoppen. Je kunt ook een professionele loodgieter inhuren die een compleet onderzoek kan doen van je afvoer en veranderingen kan aanbrengen waar het nodig is. Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je een blokkade zo snel mogelijk ontdekt en er zijn veel tekenen die als aanwijzing kunnen dienen.

Het eerste en beste, als je ontdekt dat het water in de wastafel langzaam wegloopt, dan is het absoluut een indicatie dat je te maken hebt met een blokkade. Zodra je dit constateert, moet je het voorzichtig behandelijk en zelfs proberen om de afvoer te ontstoppen voordat het probleem erger wordt. Een ander teken dat je alert moet zijn is stank. Als je een geur ruikt van bedorven voedsel in de buurt van de gootststeen of wastafel, bereid je dan voor op een verstopping. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je dit probleem vroeg aanpakt omdat het gemakkelijker voor je wordt om met het probleem om te gaan.

Gebruikelijke redenen voor een geblokkeerde afvoer

Een afvoer verstopt krijgen is een van de gemakkelijkste dingen die je kunt doen en er zijn veel verschillende mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. Als je wilt voorkomen dat je afvoer verstopt raakt, dan meot je ervoor zorgen dat je een oog houdt op alles wat in de wastafel belandt. Een van de meest gewone dingen die bekend zijn om een afvoer te blokkeren zijn vreemde voorwerpen. De afvoer is nogal klein, maar er zijn nog steeds dingen die er zonder problemen in kunnen belanden. Als een object blijft hangen in de afvoer, kan het heel problematisch worden, dit is omdat het lastig is om een vreemd voorwerp uit de afvoer te halen. Heet water of soda en azijn zullen niet helpen om de afvoer te ontstoppen in deze situatie en daarom moet je andere middelen gebruiken.

Vet of zeep zijn andere zaken die een blokkade in de afvoer kunnen veroorzaken. Denk er eens aan hoeveel dagen per dag je je handen wast in je wastafel. De zeep samen met het vuil blijft hangen op de wanden van de afvoer en in de loop van de tijd trekt het nog meer dingen aan. Het schuim is al erg kleverig van zichzelf en het begint met het aantrekken van andere dingen. Dit leidt tot een grotere klont en je zult dit snel moeten behandelen.

Haar is een andere veroorzaker en het werkt meestal in combinatie met het zeepschuim. Als zeepschuim al vastzit aan de wanden van de afvoer, kan het veel haar aantrekken. Je weet zelfs niet hoeveel van je haar in de afvoer belandt en het kan een verklontering veroorzaken. Je kunt elke eenvoudige manier gebruiken om de afvoer te ontstoppen als het gaat om haar en zeepschuim.

Redenen voor het water uit de vaatwasser dat opkomt in de gootsteen

Een andere klacht die mensen hebben is dat het waswater van de vaatwasser terugkomt in de gootsteen. Als je dit probleem voor het eerst bemerkt hoef je je geen zorgen te maken. Dit is omdat dit het soort probleem is waar je niet eens een professionele loodgieter voor hoeft te hebben, in plaats daarvan kan het gerepareerd worden met enkele eenvoudige DIY ingrepen.

Een van de eerste redenen waarom dit probleem zich voordoet is dat er een blokkade in je vaatwasser. Het rondspoelen van water in de vaatwasser is normaal, hoe dan ook, als je merkt dat er teveel water is dan is dit een belangrijk signaal. Als er een vorm van een blokkade is, dan zorgt het ervoor dat het water terugkomt in de gootsteen. Meestal, voedselresten blijven hangen in de afvoer, daarom is het belangrijk om van deze af te komen. Hoe dan ook, het moet gemakkelijk te repareren zijn.

Reden nummer 2, het afval komt met een afvalput in het afvoerwater van de gootsteen of de vaatwasser. Hoe dan ook, als de afvoer het water blokkeert komt het terug in de gootsteen. Ten eerste, schakel de verbinding uit en controleer waar de afvoer verstopt zit. Zorg ervoor dat je dit probleem serieus neemt omdat het later ernstige problemen kan veroorzaken. De andere reden is dat de gootsteen verstopt kan zijn. Je hebt geen idee hoeveel problemen een envoudige blokkade in de gootsteen kan veroorzaken, het kan veroorzaken dat het water niet meer goed doorstroomt en het resultaat is dat het water terugkomt in de gootsteen als de vaatwasser draait. Om dit probleem op te lossen is het noodzakelijk om te zeggen dat je de gootsteen moet ontstoppen.

Ten slotte een lucht opening, niet bij alle gootstenen is deze geїnstalleerd. Hoe dan ook, als er een is kan het verstopt raken. De luchtafvoer is gewoonlijk geplaatst bovenin de gootsteen en het kan bij intensief gebruik verstopt raken. Dit probleem zal ervoor zorgen dat het water van de vaatwasser terugkeert in de gootsteen. Om dit probleem te verhelpen moet je de bovenkant eraf schroeven en kijken wat deze opening blokkeert. Als je niets vindt, is het een goed idee om een loodgieter te bellen.

Ten slotte

Dit waren de belangrijkste dingen die je moet weten over een verstopte afvoer van de gootsteen of wastafel. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je het zo snel mogelijk repareert. Dit is omdat, als het probleem onopgemerkt blijft voor een lange periode het lekkage kan veroorzaken, dit is nooit goed. Als je te maken krijgt met een verstopte afvoer, zorg ervoor dat je de afvoer vervangt. Dit is omdat de leeftijd van de afvoer een belangrijke rol speelt in de algehele conditie van de afvoer. Het beste over de verstopte afvoer is dat je niet altijd een professionele loodgieter nodig hebt. In plaats daarvan kun je het zelf doen. Met de simpele technieken die je boven kunt vinden, is het mogelijk om elke soort blokkade te repareren. Alles wat je nodig hebt zijn de juiste ingedriënten en het juiste gereedschap.

Bel: 06-28791793